Piano leren spelen

Pianoles Houten

Eerst wat opheldering. Bedoelen we of je goed piano kunt spelen of goed cello kunt spelen ? Wat wordt bedoeld met geweldige pianotechniek ? Is het spelen van Chopin of Beethoven stijlen? Jazz of zelfs klassiek? Om deze vragen te beantwoorden, moet je eerst je doelen bepalen. Het is belangrijk voor je om te weten waarom je piano wilt leren spelen. Als je oefent om een professionele pianospeler te worden, waar blijf je dan aan het eind van de dag ? De groepen mensen die piano leren spelen, leren op verschillende manieren. Sommigen leren piano spelen door begeleiding van een leraar en anderen lezen graag boeken. Anderen leren door middel van video’s en shows. Ieder van ons heeft verschillende redenen om verschillende manieren te bedenken om de piano te beoefenen. Maar als een nu beroemde pianist, zou ik willen suggereren dat een van de redenen om piano te spelen is om zich uit te drukken.Dat is duidelijk dat je gaat zitten en liedjes speelt waar je van houdt. Ik zou willen suggereren dat je reden om piano te spelen kan zijn om te ontspannen. Pianospelen kan therapeutisch zijn. Het kan ook een methode zijn om de geest te stimuleren. Door het spelen van de verschillende handbewegingen (einden en benaderingen), komen er veel ontspanningsfactoren in het spel.

Het is een fantastische techniek om te leren. Het belang van ontspanning bij het pianospelen is zeer belangrijk. Maar helpt het je te ontspannen als je te snel probeert te spelen ? Is het allemaal spieren en bloed en spanning ?Wanneer je oefent, is het belangrijk om eenvoudige doelen te stellen. Als je 5 uur per dag oefent, 7 dagen per week, dan heb je na een jaar of zo misschien 15 minuten per dag gemakkelijk geoefend. Het hangt ervan af hoeveel tijd je aan oefenen kunt besteden. Maar onthoud dat hoe hard je ook je best doet, je nooit dat niveau van pianospelen kunt bereiken. Neem je tijd, begin langzaam en probeer altijd plezier te  hebben. Yep, piano spelen is ook leuk. Het kost tijd om alle technische aspecten van het pianospel onder de knie te krijgen. Dat gaat niet van de ene op de andere dag. Het maakt niet uit hoeveel je er aan werkt. Het vergt veel en veel oefening.

Het is dus belangrijk om regelmatig oefendoelen te stellen. Maar, het is nog steeds belangrijk om plezier te hebben. Als je al die muziektheorie en techniek onder de knie wilt krijgen, moet je er plezier in hebben. Piano spelen is erg leuk. Het is een van de meest ontspannen manieren om ideeën, emoties en gevoelens over te brengen. Als je jezelf communiceert via je muziek, zullen de mensen luisteren en je muzikaliteit voelen.Als je gewoon een deuntje neuriet, zal niemand er aandacht aan besteden. Wat je moet doen is leren hoe je elk liedje op de piano speelt. Leer en oefen. lach en zing. Leer en speel. De reden waarom mensen naar muziek luisteren is om zich uit te drukken. Gevoelens en emoties. Liefde, woede, hartzeer, werden allemaal uitgedrukt door muziek. Onthoud, je hebt de kracht van muziek in je. Madonna zei het het beste in een van haar grootste hits genaamd “Like a Prayer”. “Als ik iets in de wereld wilde veranderen, zou ik een lied nemen en het laten  rijmen.” Wordt vervolgd. Honkbal heeft bal. Gayle heeft rooien. Aretha speelt gospel piano. Hulde aan Diana, Michael, Elvis, Jimi, Brian, Brittney, Whitney en Prince. Vrede en liefde.

en de winnaar voor de maand mei 2010 is: Awardie genomineerd door de pers voor prijswinnaars in elk genre.Verdienen ze een prijs voor hun buitengewone bijdragen aan de muziek,zoals we hier net ontdekt hebben? Je hebt gelijk. Natuurlijk verdienen ze dat. honkbal heeft bal. Gayle heeft rooien. Aretha speelt gospel piano. Hulde aan Diana, Michael, Elvis, Jimi, Brian, Brittney, Whitney en Prince. Vrede en liefde.en de winnaar voor de maand mei 2010 is: Awardie genomineerd door de pers voor prijswinnaars in elk genre.Verdienen ze een prijs voor hun buitengewone bijdragen aan de muziek,zoals we hier net ontdekt hebben? Je hebt gelijk. Natuurlijk verdienen ze  dat. Honkbal heeft bal. Gayle heeft rooien. Aretha speelt gospel piano. Hulde aan Diana, Michael, Elvis, Jimi, Brian, Brittney, Whitney en Prince. Vrede en liefde. en de winnaar voor de maand mei 2010 is: Awardie genomineerd door de pers voor prijswinnaars in elk genre.Verdienen ze een prijs voor hun buitengewone bijdragen aan de muziek,zoals we hier net ontdekt hebben? Je hebt gelijk. Natuurlijk verdienen ze dat.  Honkbal heeft bal.