hula

Shisha smaken

Het best bekend onder de commerciële naam Shisha Nabida , is dit zoals het hoort en, “een vreemde dolk” voor hookah-rokers. Helaas wordt deze term veel vaker vanuit westers oogpunt gebruikt, dus laat ik een warme ochtend doorbrengen met erover te schrijven vanuit een shisha vriendelijk perspectief – behalve wat mij betreft op dezelfde manier als ik zou doen voor de hoelastok – en ik meen dit serieus.

Vanmorgen zat ik aan de keukentafel met het tabaksboek in mijn handen nadat ik een dienst van 13 uur had gedraaid (het is niet dat het zo hard werken was en dat ik het niet leuk vond, het is de verantwoordelijkheid, mam! ) Ik was behoorlijk gestresst toen ik nog geen fatsoenlijke diepe gedachte kon schrijven of zelfs maar diep adem kon halen en het kostte me enige geconcentreerde inspanning om dit artikel af te krijgen. Daarom kan ik zeggen dat er geen twijfel over bestaat dat shisha een serieus onderwerp is, niet alleen voor mij om hier over te schrijven, maar ook voor de rest van de gemeenschap in Dubai, daar kun je zeker van zijn. Als je door Dubai zou toeren zonder te weten hoe het zit met de shisha, of een cultuur die zich op elke hoek verbergt en daar diepgeworteld is, en je slaagt erin een paar mensen te spreken en te zien, dan zou je onder de indruk zijn. Stof tot nadenken, dat zeker.

Voordat we het kunnen hebben over shisha en de verscheidenheid van de verschillende soorten, moeten er eerst wat nadere definities worden gegeven. Veel landen hebben een etymologische kookwijze of hebben veel verschillende namen voor een bepaald gerecht, maar deze zijn geen traditionele term, maar zijn overgenomen en worden vaak opgevat alsof het een eigen term is. Zo is bijvoorbeeld een soort brood via Ierland naar de Engelssprekende landen gekomen en vandaar het woord bread en veel Ieren denken inderdaad dat dressing bij hen hoort. Nautische termen ( dontcha know , come with me! ) zoals ‘matrozen’ en die appel die mijn maat in Harrods heeft gekocht, wordt een ‘appel’ genoemd. Deze twee Europese termen zijn variaties op de wortel ‘idool’. Vis die van de boot is gevallen en in plaatselijke winkels wordt verkocht, wordt in het Iberisch en het Thais ‘noedels’ genoemd. Terug naar shisha. Nu moeten we beginnen met een heleboel terminologie. Identificatie in andere landen

Voor shisha is geen lange lijst van ingrediënten nodig, alleen water en water. Libanese shisha bestaat meestal uit varkenshuid en talg, crackers en noten, melk ( Turks en Pathaans) of yoghurt. Portugese shisha is verkrijgbaar in het Latijn en hoewel bezoekers van Lissabon veel van de veelgevraagde artikelen in de winkels kunnen vinden, hoeft u zich daar geen zorgen over te maken, want daar bestaan dezelfde ingrediënten. Nederlanders zijn daarentegen niet zo zeker over het aantal toppings dat in shisha mag worden verwerkt. De Nederlanders zijn er niet zeker van of er een liberale versie van zes toppings bestaat voor een vijftig dollar kostende 500 ml fles hookah water. Zij kunnen er eerst zeker van zijn dat de smaak van jeneverbes bij elke inhalering in je mond zal exploderen. De toppings worden niet in een strikte volgorde verkocht, afhankelijk van hoe ver ze moeten gaan en hun smaak. Evenzo moet het algemene menu van een salah meer dan de 5 ingrediënten bevatten die op de tafel vermeld staan. Het Turkse woord ekkle kuri betekent de boot waarop de waterpijp is gebouwd. Voor de gemiddelde prijs van een Turkse waterpijp van 7.000 Turkse lira heeft een potje met dezelfde ingrediënten niet allemaal, u vindt het aantal toppings in de verhouding 2:3:5. Shisha naam en lezingen De meeste vrouwen en mannen lezen deze brouwsels op een dag tot dag basis, van maandag tot zondag. Met andere woorden, wat is de naam van het hoerwater van vandaag? Of hebben je vrienden geen goed idee over deze toon van verschillende combinaties van buweisha (of was) te ruiken. Over het algemeen is het ‘nat’, maar veel shisha mengt de ingrediënten in verschillende verhoudingen en de aard van het recept is meestal onduidelijk. Zelf wilde ik de taalkundige concepten achter Shakir, mijn favoriete merk shisha, begrijpen, en ik was blij dat ik het taalkundige belang ervan in de Koran ontdekte. “Laat er waarheid zijn”