Hoe moderne kunst te kopen: 5 tips voor een succesvolle investering

Moderne kunst kopen

De kunstwereld wordt steeds meer gezien als een alternatieve beleggingscategorie. Maar hoe kunt u erin beleggen? Het antwoord: koop geweldige kunst. En niet zomaar een oud schilderij, maar werken van kunstenaars die ook worden erkend als marktleiders en pioniers in hun vakgebied. Beleggen in kunst is een geweldige manier om uw portefeuille te diversifiëren. Het is ook een goede manier om uw geld te steken in iets waar u van houdt en tegelijkertijd winst te maken. Hoe begint u eraan? Hier zijn enkele tips over hoe u moderne kunst kunt kopen als investering…

 

Ken de markt

Als u kunst als een investering beschouwt, is het belangrijk om te begrijpen hoe de kunstmarkt werkt. Kunstveilingen zijn een goede plek om uw onderzoek te beginnen. Veilinghuizen zijn ook uitstekende plaatsen om kunst te kopen. Online kunstveilinghuizen, zoals Artnet en Sotheby's, zijn ook goede plaatsen om onderzoek te doen naar de marktwaarde.

 

Doe je onderzoek

De volgende stap is het doen van onderzoek en het vinden van de juiste kunstenaar om in te investeren. Een goede manier om dit te doen is door te kijken naar trends en patronen in de markt. Als je bijvoorbeeld een opleving ziet in de populariteit van geometrische kunst, dan weet je dat je op zoek moet gaan naar kunstenaars die momenteel dit soort werk maken. U zult ook willen kijken naar kunstenaars die aan de top van hun vakgebied staan en op koers liggen voor toekomstige financiële groei. U wilt ook zeker weten dat u de staat van dienst van de kunstenaar controleert wat betreft de verkoop van zijn of haar werk en wat hun financiële situatie is. Investeren in kunst is een zaak van lange adem. Dit zijn allemaal zaken om in gedachten te houden bij het onderzoek naar kunstenaars om te kopen.

 

Vind de juiste handelaar

Je hebt je onderzoek gedaan, en je hebt de juiste kunstenaar gevonden om in te investeren. Nu is het tijd om de juiste handelaar te vinden om het kunstwerk van te kopen. De handelaar waar u koopt, zal een grote invloed hebben op uw rendement op de investering. U wilt er zeker van zijn dat u van een gerenommeerde handelaar koopt en van iemand die ook een gerespecteerde expert is in de kunstenaar van wie u koopt. U wilt er ook zeker van zijn dat u een echt en authentiek kunstwerk krijgt.