Hoe maak je een geweldige video – tips en trucs van de profs

Videoproductie

Het maken van een professioneel uitziende Videoproductie kan een uitdaging zijn, maar dat hoeft het niet te zijn. Met het juiste gereedschap en een beetje voorbereiding kunt u uw visie met gemak omzetten in werkelijkheid. Of u nu inhoud creëert voor uw eigen bedrijf of als onderdeel van een team, video’s zijn essentieel om te communiceren waar uw bedrijf om draait. Ze helpen niet alleen om uw merk te promoten, maar ze kunnen ook helpen om het verkeer naar uw site of app te verhogen. Dit artikel leidt u door enkele van de belangrijkste overwegingen bij het maken van een video, inclusief de beschikbare tools voor ontwerpers en filmmakers en technieken om de productiewaarde en personages te laten opvallen.

Waar ontwerp je mee, wanneer?

Bij het ontwerpen van een video gaat het niet alleen om het kiezen van de juiste tools en onderwerpen voor de shoot. Het gaat om het begrijpen van de look en feel van uw product of dienst. U moet rekening houden met de look en feel van uw producten en service om video’s te maken die een accurate weergave zijn van wie u bent en wat u doet. Afhankelijk van het type video dat u wilt maken, kunt u overwegen foto’s uit uw eigen collectie te gebruiken of een collage van afbeeldingen te ontwerpen die past bij de beelden in uw video. Als je ervoor kiest om stockfoto’s te gebruiken, wil je er zeker van zijn dat de beelden beschikbaar zijn in een formaat van hoge kwaliteit, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over kwaliteitsproblemen tijdens het productieproces.

Video vs. stilstaande beelden – of moet het stilstaand zijn?

Een video is niet alleen een combinatie van beeld en geluid, het is ook een 360-graden ervaring. De video’s die we bekijken op sociale media en onze mobiele apparaten zijn vaak korter dan de video’s die we op een gewoon televisietoestel zien. Dus, hoe maak je een video die aanvoelt als een video, maar die alleen bedoeld is voor videokijkers? Met de komst van VR en AR zien we dat steeds meer video-ervaringen VR- of AR-only worden. Dat is een goede zaak, want het geeft makers van VR- en AR-video’s meer vrijheid om hun content te creëren op een manier die natuurlijker en meeslepender aanvoelt dan standaardvideo.

Kadreer je opname – en ga verder!

Het is gemakkelijk om je te verliezen in het ontwerpen van een opname waarbij je je camera direct in het frame plaatst. Maar als je opname niet klopt of niet beweegt, krijgt je video een rommelig en minder boeiend gevoel. Houd in gedachten dat je opname moet worden gekadreerd alsof het deel uitmaakt van een grotere compositie. Dit betekent dat het frame de inhoud die je maakt visueel moet verankeren. Als je je camera te dicht bij de muur of een grote structuur plaatst, verlies je het perspectief en de interesse in je video.

Denk na over je publiek voordat je je video maakt.

We hebben de neiging om onze apparaten te antropomorfiseren, dus het is gemakkelijk om te vergeten dat we niet de machines zijn waar we mee werken. Of het nu gaat om je website, app of promotie, vergeet niet om na te denken over je publiek. Wat willen ze? Hoe willen ze het? Wat zijn hun emoties? Hoe voelen ze zich?

Hou het simpel, maar maak een montage van je beste werk

Het maken van een montage van je beste werk is een geweldige manier om te pronken met je vaardigheden en je persoonlijke stijl te integreren. Het stelt je ook in staat om je bereik te laten zien en laat het beste werk van elk van je projecten zien. Je kunt deze techniek op een aantal manieren gebruiken. Je kunt een montage maken van al je beste werk, of je kunt een montage maken van geselecteerde werken die relevant zijn voor een bepaald project of onderwerp. Je kunt ook een montage maken van je favoriete video’s met de media die je het meest gebruikt.

Samenwerken met andere professionals, zelfs als ze geen video professionals zijn.

Zelfs als u een professional bent, zijn er een paar dingen om in gedachten te houden. Zorg ervoor dat uw crew op de hoogte is van de ins en outs van videoproductie. Vraag uw crewleden hoe zij het liefst video’s opnemen en wat hun voorkeuren zijn als het gaat om cameraposities, lenzen en andere productiewaarden. En, het allerbelangrijkste, heb plezier met het maken van video’s!