Hoe kies je een DJ?

Bruiloft DJ

Een DJ is een muzikant die gebruik maakt van decks om opgenomen tracks of CD’s af te spelen. Hij gebruikt gewoonlijk twee apparaten: een draaitafel, die hij gebruikt om een precieze beat aan de tracks te geven; en een hoofdtelefoon om naar het geluid te luisteren dat van de draaitafel komt. De DJ mixer heeft zowel audio als video afspeelapparatuur.Een bruiloft DJ is een combinatie van artiest en muziek. Een DJ werkt over het algemeen in of rond een club of evenement waar hij een set kan leiden, korte sequenties en plays kan introduceren van het begin tot het einde van de show, en gasten kan entertainen. Er zijn verschillende  genres van DJ-muziek en voor elk genre gelden andere regels. Een DJ kan bijvoorbeeld elk nummer draaien zolang het volume maar niet te hard staat zodat de andere live artiesten ook kunnen optreden. Een DJ kan ook mixen tussen twee nummers, maar kan alleen het ene nummer onmiddellijk na het andere gebruiken. Een DJ kan niet twee nummers draaien die te ver in het andere nummer doorlopen, anders krijgt hij tegenstrijdigheden.

Aangezien de tracks niet regelmatig zijn, zijn ook de genre-regels anders. Een DJ kan bijvoorbeeld mixen tussen tracks zolang ze maar verschillende genres zijn, ook al komen ze van hetzelfde album. Ook de maatsoort van de tijd is verschillend tussen de twee tracks. Er zijn enkele hedendaagse DJ’s die het gebruik van computers en geluidsapparatuur voor het mixen hebben geïnnoveerd. Het eerste wat een computer-DJ doet, is via het internet de nieuwste tracks vinden die door verschillende DJ’s worden gedraaid. Zodra het Internet is gecontroleerd, worden de tracks gedownload en klaargemaakt om te worden gedraaid. De computer-dj moet heel zorgvuldig zijn bij het uitzoeken van de juiste tracks. Er zijn er veel beschikbaar; het is slechts een kwestie van tijd om de juiste te kiezen. De keuze en de manier van kiezen worden een formule die gevolgd moet worden.

Naast het internet zijn er tijdschriften en boeken die kunnen worden gelezen als bron van informatie over het genre van een bepaalde track. De basisregel van deze tijdschriften is dat ze gratis zijn. De computer-dj moet het tijdschrift onderzoeken en bestuderen om te weten wat de beste tracks van een bepaalde dj zijn. Er zijn tijdschriften die hoofdzakelijk voor dansmuziek zijn en er worden plaatsen gegeven voor de DJ’s om te trainen in het veranderen van de tracks. Soms biedt het tijdschrift nummers voor DJ’s om zich voor te bereiden op een show.

Computer DJ heeft veel tegenhangers in bijna alle landen van de wereld. Deze tegenhangers bevorderen vriendschappelijke concurrentie onder elkaar. Deze competities worden gehouden op verschillende plaatsen in de wereld. Soms worden deze wedstrijden gewonnen door DJ’s met een zeer hoog profiel, die bekend zijn bij andere DJ’s. Deze wedstrijden en optredens worden beoordeeld door de beste professionals van het vak. Discipline is een belangrijke factor die een professionele DJ moet hebben. Het helpt hem om een zeer gedisciplineerde set van waarden te hebben om goed te kunnen presteren. Deze zijn nederig om goed te presteren en de beste service te geven aan het publiek. Wanneer de DJ lofbetuigingen heeft ontvangen van zijn collega’s, is het voor hem heel natuurlijk om goed te presteren. DJ zijn is opwindend en leuk. Het is echter erg moeilijk en saai om een ster-DJ te worden. Je moet je concentreren op de muziek, de lessen, de apparatuur en vooral je kunst. Je zult niet in staat zijn om te ontsnappen aan het saaie en repetitieve werk. Sommige professionals zullen je aanraden om pauzes te nemen, nadat je een tijdje hebt gewerkt. Ze zeggen dat je moet geven je zelf de tijd om te rusten.

vrijetijdsbesteding, naast DJ zijn, is een goede zaak om op te pakken. Met de juiste apparatuur en ervaring kan DJ’en heel interessant zijn. Er zijn veel plaatsen waar je kunt kiezen om op te treden en waar je mensen mee kunt bewonderen. Ik ben al een aantal jaren performer, ik heb veel ervaring opgedaan en goede vrienden gemaakt. Ik heb opgetreden in verschillende soorten evenementen. Ik heb mezelf gepresenteerd als DJ voor verschillende bedrijfs- en privé-functies, voor verjaardagen, belangrijke bedrijfsevenementen, en heb zelfs opgetreden tijdens enkele live-concerten. Daarnaast heb ik veel technieken geleerd die ik gebruik als ik DJ ben. Ik heb in vele muziekstijlen gedraaid, zoals hiphop, trance, dance, rock, en nog veel meer. Eén ding mag niet vergeten worden: om plezier te hebben tijdens het optreden, moet je plezier hebben. Het is ook ontspannend om jezelf te ontspannen, per slot van rekening ben je op je eigen terrein en ben je de baas over je eigen emoties. Uw Eigen Territorium Begin met het bepalen van de sfeer voor de avond. Dit zal een grote invloed hebben op wat je doet tijdens het optreden. Wees niet verlegen als het gaat om het benaderen van mensen. Schuw de interactie met het publiek. Als je je echter zelfbewust voelt, vermijd dan om in de buurt van het publiek te komen.