Hoe kies je een DJ?

DJ boeken

Een DJ is een gespecialiseerde DJ, onafhankelijk van een radiostation, die muziek draait in de stijlen dance, hip-hop, breakbeat, en trance. Het zal je misschien verbazen dat veel elementen van de job van een DJ optreden is, hoewel sommige DJ’s even goed optreden als veel popsterren. Wanneer een DJ een setlist samenstelt voor een feest of een evenement, doet hij/zij dat op zo’n manier dat er altijd wel iets nieuws is om naar te luisteren en op te dansen. Het is de taak van een DJ om de mensen die naar zijn/haar evenement komen blij, dansend en opgepept te houden van de nacht. Het is de taak van de DJ om de nieuwe nummers die hij/zij zal draaien te introduceren op het feest. Als DJ zul je tijdens je carrière heel wat vragen moeten beantwoorden. Waarom heb je de keuze gemaakt om DJ te worden? Wat drijft je om voor deze carrière te kiezen? Heb je ooit gemerkt hoe de DJ’s optreden tijdens een salsa of een bruiloft? Wil je je stijl aanpassen aan een bedrijfsevenement? Is het mogelijk om een vraag en antwoord interview in te lassen?

Ik wil je kennis laten maken met twee factoren die je moet meenemen in je beslissing om DJ te worden. Ten eerste moet je rekening houden met de apparatuur en de studio die je gaat gebruiken. Een dj zet een Marshall Mini-Jazz in de garage en haalt er een hoofdtelefoon uit, terwijl een turntablist apparatuur zal gebruiken zoals de Native Instrumentseur DJ met twee Technics 1200 Vinyl Turntables en een paar Pioneer DJM 800 CD Player’s. Het tweede waar je rekening mee moet houden is je vermogen om het publiek aan te spreken. Je moet de menigte kunnen bewerken, ze aan het dansen krijgen, en indien nodig, ze opwinden. Je moet er ook voor zorgen dat je decks werken wanneer je op de decks gaat staan en je set begint.

Je moet weten dat veel van de grote steden zullen hebben wegen die DJ’s beschikbaar, maar als je op zoek bent om op te treden, wil je misschien weten dat je een af en toe DJ te vinden. Als je wilt beginnen met een hobby DJ, dan kun je de hobby DJ overwegen die wekelijks een paar gratis sets voor je zal doen. Veel DJ’s die hobby de hele tijd, maar als je een talent voor het plukken van de juiste nummers, mixen, en zijn in staat om de meest geschikte gang van zaken voor een feest te weten, wilt u misschien dit te overwegen als een mogelijke toekomstige carrière. Het hebben van een vaste baan kan reden zijn om de baan vast te houden, maar je zult de markt in de gaten moeten houden voor DJ’s die bereid zijn het initiatief te nemen en de klus voor je te klaren op de goedkope manier. Je kunt misschien zelfs beginnen door een paar privéfeesten, bruiloften, bedrijfsevenementen en evenementen te doen waar je de menigte tevreden moet houden maar toch je geld moet verdienen.