Hoe Hypnotherapie werkt?

Hypnotherapie Utrecht

Ten eerste, wat is hypnotherapie ? Hypnotherapie is de therapie van het teweegbrengen van een toestand van bewuste ontspanning waarin de bewuste geest wordt afgeleid en de onbewuste geest naar buiten mag komen. Onze onbewuste geest moet de controle hebben en kan niet goed functioneren zonder onze voortdurende aandacht. Het speelt een belangrijke rol in onze vierentwintig uur per dag. Het doet suggesties aan onze bewuste geest over zaken als deze en wij nemen ze aan als onze eigen suggesties. Hypnotherapie is een natuurlijke toestand van de geest. Het heeft in het verleden al vele malen plaatsgevonden. Het idee van hypnotherapie werd ontwikkeld door Dr. James Braid en Dr. ontspanningsjas Orde in 1841. Zij gaven de positieve resultaten die zij in hun praktijk hadden gezien, voor een groot deel te danken aan hun diepe betrokkenheid bij het onderwerp.

Velen beschouwden hypnose als een vorm van slaap. En er waren er die er genoegen in schepten communicatielijnen te vinden met het onbewuste. Maar voor de klassieke therapeut was diepe betrokkenheid bij de patiënt van het grootste belang en nodig om dezelfde therapeutische resultaten te bereiken. Een toestand van onbewuste paniek kan ook optreden bij hen totaal te verlichten met hun onbewuste. Zelden echter is de suggestie van psychotherapie werkelijk gerelateerd aan de bewuste gemoedstoestand.Naar de mening van Dr. Braid is hypnotherapie een combinatie van confetie en stimulatie. De patiënt neemt een diepe slaap wordt in een staat van bewustzijn gebracht en zijn onbewuste wordt gestimuleerd. De patiënt wordt zich bewust van zijn omgeving; het oog, de oren en de neus zijn gesloten en de geest moet vol beelden zijn. De gebaren kunnen van een vreugdevolle of van een droevige, hulpeloze, verwonderde of bijna hysterische bezorgdheid zijn. De patiënt wordt zo meegesleept! Het onderbewustzijn reageert op de suggesties en de toestand van hypnose is beëindigd. De patiënt is volledig wakker.

Dr. Braid schetste dat hij zijn eigen technieken en zijn overtuigingen beoefende en invloed uitoefende op de London Society of Medical Hypnotists. Het was deze invloed die het een veilig te gebruiken methode van therapeutische praktijk maakte. Andere bekende namen zijn Dr. E. T. revolving, Dr. Samuel requesting en Dr. J. W. Rhine, Dr. A. Sherwood en Dr. J. Hug addict ( 152). Vandaag de dag zijn er veel toegewijde hypnotherapeuten die volledig toegewijd zijn aan de kernovertuigingen van hypnotherapie.Hoe werkt hypnotherapie? Een staat van hypnose ontstaat door directe verbinding met het onbewuste. Het onbewuste is de diepste plaats waar onze herinneringen, gevoelens en overtuigingen zich bevinden. De bewuste geest is onze vooruitziende blik en ons vermogen om te redeneren. Toch is de onbewuste geest veel diepgaander en  constanter dan de bewuste geest. Dus hoe volgen we de onbewuste geest, of onbewuste geest de stroom van suggesties die onze bewuste geest het geeft?

Weet de onbewuste geest dan wat goed voor ons is? Door de bewuste geest suggesties te laten doen, staat het de onbewuste geest toe om verbeelding en creativiteit te gebruiken in een poging om onze verlangens te manifesteren, behulpzaam en vredig. Het stelt onze onbewuste geest in staat om met frisse ogen door de treden te kijken, zodat het nieuwe resultaten ziet. Als het onbewuste nog nooit dezelfde resultaten heeft ervaren of waargenomen, zal het traag zijn in het manifesteren van veranderingen. Aan de andere kant, als het onbewuste veel ervaring heeft in de richting die je voorstelt, zal het snel zijn in het manifesteren van veranderingen. Door het onbewuste te vragen om zijn opmerkelijke middelen in te zetten, om dat gewenste resultaat te evenaren, weet het wat het moet doen om het bewustzijn te manifesteren. Hoe zal het zich manifesteren? Het onbewuste neemt altijd richtlijnen aan van het bewuste. Meestal wordt het onbewuste gestuurd door het bewuste over zaken als carrière, liefde, familie enz. Wanneer we verandering ervaren, is dat altijd omdat het onbewuste wil leren en evolueren. Wanneer we van de ene slechte gewoonte overgaan naar de andere, leren we een nieuwe gewoonte aan. Voor sommigen van ons kan dit een gezonde gewoonte zijn om aan te nemen en voor anderen kan het een zeer schadelijke gewoonte zijn. Onbewuste hypnotherapie maakt dat mogelijk. Het is een fantastisch hulpmiddel om te gebruiken voor en bij het begin van een hypnotherapie sessie en in veel gevallen daarna. Door de onbewuste geest toe te staan enkele nieuwe gedachten aan te trekken, genieten u en uw dierbaren van het welzijn in het proces.

Lees meer

Prikkelbare Darm Syndroom