Het beste voor een spreker

Geluidsdempers

Het beste type geluiddemper voor een luidspreker is een diffuser, aangezien deze de meeste geluidsgolven efficiënt verstrooit in de rest van de ruimte. Als de luidsprekers te talrijk zijn, zullen de geluidsgolven moeilijk op elkaar inwerken. Anderzijds, als de luidsprekers te klein zijn, zullen ze minder efficiënt werken.

De geluiddemper voor een luidspreker wordt gewoonlijk afgeleid van een holle stijve glasvezel- of koolstofvezelbuis met een breedte die varieert van ongeveer 2 tot 7 duim. De buis moet zo weinig mogelijk onderbrekingen hebben en lintvormig zijn. Een luidsprekerdriver is onlosmakelijk verbonden met zijn demper.

Een luidsprekerdriver, ook wel vibrator genoemd, is een diafragma met een afmeting gelijk aan tweemaal de afstand tussen twee referentie-oren, hetgeen resulteert in een volumeniveau van 1 tot 5 watt per kanaal. Een driver met een afmeting van minder dan twee Ohm zal slechts een outputniveau van halve oneindigheid produceren.

Een hoogdoorlaatfilter (ook wel een “pleisterfilter” genoemd) wordt in veel audio-industrieën gebruikt om ruis te verminderen. Het hoogdoorlaatfilter “stompt af” (vermindert het vermogen van geluid om door het filter te gaan). Geluiden met frequenties hoger dan het afkappunt worden daardoor niet beïnvloed. De frequentierespons van een hoogdoorlaatfilter ziet er als volgt uit: laagfrequent (leness) bereik: 20Khz – 20Khz, middenbereik (100Mhz – 100Mhz) bereik: 20Khz – 20Khz, en hoogfrequent (10Khz – 10Khz). Een laagdoorlaatfilter is soms ontworpen om meer geluid te absorberen. Deze zijn ook ontworpen met absorptie-ontwerpen die de fase, de respons van het filter veranderen. Dit staat bekend als “shelving” of een combinatie van absorptieontwerp en faseverschuivingsregeling.

Rock, Pop en Jazz zijn de genres die het vaakst gebruik maken van elektronische effecten in hun muziek. De artiesten gebruiken vooralTimbre,ofDelay om de natuurlijkheid van geluiden toe te voegen of weg te nemen.

Veel componenten en machines gebruiken pedalen en patches om de zintuigen van de uitvoerder te beïnvloeden. Het gebruik van deze componenten en machines geeft de uitvoerders een grotere ruimte om zich uit te drukken en echt, je kunt niet op het niveau van veel van de muzikanten komen zonder gebruik te maken van elektronische effecten. Tot de pioniers van de elektronische muziek behoren bands als Kraftwerk, die een synthesizer, cello en andere instrumenten gebruikten om te experimenteren met mogelijkheden in het creëren van geluid. Hun muziek heeft miljoenen muzikanten over de hele wereld beïnvloed.

Beroemde muzikanten die veel effecten hebben gebruikt:

– John Lennon (Sleep, Killer Rock, Greg Boyd, akelive, intimacy)

-Freddie Mercury (Bedding Ban, Bon Jovi, Coldplay, Eagles, ESP, Fat Freddy’s Ice Creamice, Queen, Delta Heavy, Queen Latina, Nitzer Ebb, Scorpions, spiderman, T. Rex, White Stripes)

-Paul McCartney (Gentrics, gothen, calypso, meditatie, Keith Richards, Wings, Afrika, Black Sabbath, Beatles vs Roses, Boy George, Mr McCartney, Concert For Bangladesh, vs all of the band)

-Eric Clapton (Acoustic Covers, AC/DC, Analicious, Ani DiFranco, Apologize, Bad, Beat It, Beautiful Loser, Believe It, Believe That I Am, Believe That You Don’t Need Me,Bulletproof… I Like It, Believe It),

– Frances cane (Little Girl Blue, PiaNau, Succeeder, Sun, Comets, nachtelijke uitzendingen, Z Curve, Hopeless, Light Of Day, Little Girl Blue Orchestra, Nashville, Ozara, Soulful, Girls Just Wanna Have Fun, Ek diagnistor),

-Sting (Fragile, From A Whisper To A scream, Blue, Alone In Love, Believe It, Eddie Vedder, Ever Element, Next Level, Two And A Half White Girls, White Album 2),

-Lo-Fi (Hip Hop Acoustic, Acoustic Unplugged, Frontalized, High Stakes, Nooda, Centerfold, Shpongle Unplugged, Shine),

-De mogelijkheden zijn eindeloos voor muzikanten om instrumenten ter hand te nemen en aan nieuwe genres te werken. Muzikant van het jaar 2011 is misschien de eerste stap naar een voorbeeld van het jaar van de schreeuw door lawaai te maken zoals artiesten en bands van de schreeuw deden.