Gitaar spelen op het gehoor

Gitaarles Rotterdam

Waardoor is de gitaar uitgevonden? Is het het feit dat de gitaar draagbaar is of is het het feit dat gitaristen graag naar muziek luisteren? Veel mensen spelen gitaar en kunnen niet eens een liedje spelen. Ze luisteren naar een liedje en spelen mee met het liedje of ze pakken de gitaar en spelen? om dingen over te slaan die je meer bekend voorkomen. Welnu, ik beweer dat gitaar leren spelen evenveel te maken heeft met luisteren als met spelen.

Zo’n beetje elke vaardigheid die je kunt leren, kun je met oefening ook verbeteren door de toonladders en akkoorden die je hebt geleerd bij het luisteren naar een liedje, te spelen op je gitaar. Als je een punt bereikt waarop je in staat bent om solo gitaar te spelen en te improviseren, dan kun je beginnen met gitaar leren spelen op gehoor. Maar zelfs als je niet op het gehoor gitaar wilt leren spelen, kun je nog steeds je eigen muziek maken, met gitaarakkoorden en toonladders, gewoon door naar muziek te luisteren en erover te neuriën. naar een liedje luisteren en het op je gitaar spelen is geen creatie, het is ontspanning En net als toen je een kind was en je met je verbeelding speelde, ontwikkel je door met akkoorden en toonladders te spelen je vaardigheden van improvisatie en creativiteit.

De majeur toonladder vormt de basis van alle muziektheorie. Alle andere toonladders en akkoorden kunnen van deze toonladder worden afgeleid. Als zodanig heb je een goede kennis van akkoorden en toonladders nodig om leadgitaar te kunnen spelen. Leer de CAGED toets, het is een primair instrument dat je kunt gebruiken om te soleren en je zult jezelf van een goede gitarist tot een expert transformeren, met een grondige kennis van majeur toonladderpatronen.